Начало » Услуги за дигитален маркетинг » Дигитален маркетинг

Дигитален маркетинг

Искате реклама за вашият бизнес, но не сте сигурни дали тя ще бъде успешна и ще Ви докара желаните приходи и резултати или просто ще загубите парите си на вятъра. В такъв случай, Performance Marketing-ът е перфектното решение за Вас и вашият бизнес. Този вид маркетинг Ви дава възможност да популяризирате и разпространявате вашия продукт или услуга в дигиталното пространство и социалните мрежи. Най-хубавата част е, че за разлика от традиционния маркетинг, при дигиталният – заплащате,  когато рекламата Ви достигне желаната от вас цел.

Дигитален маркетинг

Докато големите корпорации могат да си позволят да похарчат милиони долари за брандиране и реклама, малките и средните фирми трябва да се съсредоточат върху крайният резултат. Ако сте малък бизнес, с ограничени възможности, със сигурност бихте искали да знаете къде отиват вашите пари. Едно от най-големите предимства на Performance Marketing е възможността за лесното измерване на възвращаемостта от вашите инвестиции. По този начин, можете да измерите ефективността на вашите кампании. Базирайки се на целите, които сте си поставили, ще имате възможност да направите  най-точните за вас изводи.

Маркетинг в социалните мрежи

Маркетингът в социалните мрежи е най-често срещаният тип маркетинг в дигиталното пространство. Той е фокусиран върху създаването на интересно и релевантно съдържание. Доброто съдържание цели да представи и популяризира вашият продукт или услуга в различни платформи като Instagram, Facebook, Twitter, Tik Tok и други. Маркетингът в социалните мрежи утвърждава вашия бранд и го популяризира на пазара. Популяризирайки вашият бизнес, вие привличате  нови потенциални клиенти и увеличавате своите продажби. Присъствието на вашата марка в социалните мрежи е изключително важно. С негова помощ вие  поддържате връзка и изграждате трайни взаимоотношения с вашите клиенти.

Инфлуенсър маркетинг

Една от най-често срещаните практики за реклама в социалните мрежи през последните години е инфлуенсър маркетингът. Предимствата му пред традиционният дигитален маркетинг са в това, че инфлуенсърите създават креативно и персонализирано съдържание. Те  интегрират посланието на бранда в такъв тип съдържание, което ще се харесва на тяхната аудитория. Присъстват на различни събития и се асоциират с различни брандове, но най-силното преимущество на инфлуенсър маркетинга, е автентичността. Много хора се припознават в инфлуенсърите, намират решение за своите проблеми чрез тях, което от своя страна води до изграждане на доверие у потребителя.

Реклама в Google Ads

Рекламата в Google е бърз и ефикасен начин да достигнете до най-правилните за вас клиенти в най-точният момент. Тази маркетингова реклама работи най-добре, когато клиентите сами потърсят вашите услуги. С помощта на Google рекламата вие може да рекламирате както чрез ключови думи, които са релевантни за вашият бизнес, така и чрез банерни реклами в други сайтове. При тази реклама показването е напълно безплатно, а заплащането е на база на PPC модела (Pay per click) или по друг начин казано само когато потребителя кликне върху нея. Размерът на рекламният бюджет зависи само и единствено от вас. Вие управлявате цялостно своята реклама, избирате в кои градове и часове да се показва, посочвате целта, която желаете да постигнете и избирате своята аудиторията.

Реклама в YouTube

Освен изброените по-горе предимства, Google Ви дава възможност да рекламирате своя продукт или услуга и в YouTube. Видео съдържанието  е един от най-актуалните и предпочитани начини за реклама, тъй като ангажира аудиторията на по-дълбоко ниво. А най-хубавата част е това,че а цената за този вид реклама е много евтина.

Маркетинг със съдържание(Content Marketing)

Маркетингът чрез съдържание или по друг начин казано контент маркетингът е вид дигитален маркетинг, включващ в себе си създаване и разпространяване на съдържание. Този тип съдържание има за цел да привлече и ангажира вашите настоящи и потенциални клиенти. Контент маркетингът осигурява алтернатива на натрапчивата реклама като Ви предлага различно съдържание, което се вплита с обективността на марката.По този начин  потребителите ще бъдат ангажирани и свързани положително с вашия бранд. Маркетингът чрез съдържание изисква по-малък бюджет, в сравнение с класическите начини за реклама. Той подобрява позициите в органичното търсене, увеличава трафика към вашият уебсайт и укрепва авторитета на вашата фирма пред аудиторията. Ефективността на маркетинга със съдържание се измерва с помощта на различни качествени метрики, като трафик, време прекарано на сайта и други.

SEO оптимизация

Дигиталната реклама е средство, без което нито един бизнес не би могъл да развие максимално своя потенциал и да се утвърди в дигиталната среда. Въпреки това, не трябва да разчитаме само на платеният трафик, който ни предоставя тя. Добрият маркетинг включва много повече от една платена реклама. За да бъде един бизнес максимално развит той трябва да комбинира в себе си платено и органично съдържание. Органичното съдържание включва създаване на стойностни постове в социалните мрежи, както и добра SEO оптимизация. Тя цели да издигне вашият сайт на максимално висока позиция в класирането, за да може да достигне до повече потенциални клиенти, които търсят типа услуга, предлагана от вас. 

Въпреки многото предимства, дигиталният маркетинг има и своите недостатъци. Голяма част от маркетолозите пропускат предоставените им възможности, защото не знаят как да анализират правилно данните, за да ги превърнат в показатели за вашият бизнес. Тук идва нашата роля.

Защо да изберете Midas Group?

Въпреки, че на първо четене дигиталният маркетинг звучи като детска играчка, всъщност това е далеч от реалността. Както всеки друг тип техника в дигиталният свят, така и този вид маркетинг има своите тънкости и трудности.

Ние от Midas Group имаме дългогодишен опит в сферата и многобройни доволни клиенти. В процеса на работата, многократно сме се сблъсквали с пречки по пътя си, които са ни помогнали с годините да усвоим и най-големите тънкости в сферата. Нашата цел е да Ви покажем колко добри резултати може да получите за вашия бизнес с помощта на дигитален маркетинг. Нашият екип ще Ви помогне да интегрирате дигиталния маркетинг в цялостната Ви бранд стратегия и да идентифицирате ясно своите цели. Предлагаме Ви най-новите технологии, сигурност и ниски цени, в сравнение с останалите на пазара. В случай, че имате въпроси и неясноти, не се колебайте да се свържете с нас и да се възползвате от безплатната ни консултация.

Дигитална агенция Midas Group​