Начало » Уеб услуги » SEO оптимизация

SEO оптимизация

Оптимизацията за търсачки представлява подобряване на класирането на сайт в търсачките, основно Google, чрез различни технически и маркетинг подходи. По този начин трафикът към вашия сайт се увеличава органично, без платени реклами. Доброто SEO има за цел да изкара вашия уеб сайт на първа страница за да може максимален поток от потенциални посетители да видят вашия сайт. Така той органично може да се сдобие с повече продажби на една услуга или вашите продукти.

SEO оптимизация

Защо е нужна нашата SEO услуга?

В сферите с висока конкурентност и търсене, платената реклама понякога не е достатъчна. Причините могат да бъдат няколко – малък бюджет, повишено търсене или други. Тук се откроява ключовата роля на оптимизацията – Search Engine Optimization е подход, който кара търсачките, като Google, да поставят Вашия уебсайт на челни позиции сред резултатите.

Стандартното SEO включва

 • настройка на Google Search Console;
 • настройка на robots.txt;
 • настройка на индексация – забрана на такава за ненужни страници и позволяване на такава за подходящи страници;
 • оптимизация на ключовите думи;
 • мета тагове;
 • спазване на правилните тагове на вашите заглавия и подзаглавия;
 • внедряване на хлебни трохички(Breadcrumbs);
 • описание за Google & Facebook;
 • интегриране на социални мрежи;
 • оптимизация за скорост;
 • промени по заглавие, „slug“-ове на линкове;
 • Sitemap настройки и добавяне на Sitemap в Google Search Console;

Разширеното SEO включва

SEO Одит на всички страници в сайта

Този одит показва всички On Page грешки на сайта, които пречат за неговото коректно индексиране в търсачките. Чрез него основно се преглеждат вътрешните фактори на уеб сайта и се поправят. В него се има предвид структурата на сайта и вътрешните му линкове. Разглежда се индексацията на отделни страници. Обръща се внимание на всички On Page и On Site фактори. Преглеждане на това дали има счупени линкове(Link Building) и картинки.

Имплементацията на SEO след одита включва поправяне на тези линкове и изображения, добяване на ALT тагове на изображенията, поддържане на здравословна структура на уеб сайта.

Изграждане на SEO стратегия

 • Създаване на стратегия за развитие на сайта.
 • Намиране на всички подходящи ключови думи.
 • Анализ на конкуренцията и текущите сайтове на първа страница в Google.
 • Планиране на съдържание.
 • Разглеждане за внедряване на различни технически подходи, например Schema Mark Up.
 • Внедряване на други маркетинг подходи, според нуждите в бранша на бранда.

Google Analytics

Настройка и следене на резултати в системата на Google с цел подобрение чрез по-надолу изброените методи.

ключови думи и свързани ключови думи

Имплементира се подходящ подход за задаване на ключови думи и одит на съдържанието. Добавят се ключови думи и свързани такива както в мега таговете, така и в самото съдържание.

Линк билдинг(Link Building)

Вграждане на повече вътрешни линкове, подходящи за уеб сайта с цел удобство на посетителите на сайта. Извършва се чрез вграждане на повече натурални и правилни линкове към вътрешни страници в сайта. Следене и изграждане на правилна връзка между всяка страница в един сайт.

SEO Copywriting

Редактиране на текущо съдържание или създаване на ново такова с цел то да спомогне на сайта да се изкачи по-нагоре, според конкуренцията и според нуждите на потенциалния посетител.

ТехническИ ПОДХОД

 • Разглеждане на всички варианти за подобрение на уеб сайта технически.
 • Вграждане на Schema Mark Up и Open Graph.
 • Поддържане на консистентна сайт структура и бързи скорости в Web Vitals.

Външни линкове(Backlinks)

 • Анализ на съществуващите външните линкове.
 • Премахване на токсични външни линкове.
 • Изграждане на план(стратегия) за сдобиване на повече backlinks към вашия сайт от добронамерени източници.

отчети и мониторинг

Екипът ни от SEO експерти ще Ви предостави ежемесечни отчети по развитието на оптимизацията на сайта. Същите включват промените по сайта, следене на позициите по нужните за вас ключови думи и предоставянето на тази информация за вас, за да видите как вашия сайт се изкачва към първа страница.

Оптимизация на сайт

Защо е нужна оптимизация на сайт за скорост?

Скоростта на сайта Ви е от ключово значение, както за челното позициониране в търсачката, така и за потребителското изживяване. Наложително е сайтът Ви да зарежда достатъчно бързо, така че клиентът да не се замисля при търсенето и посещението, а да взима решения мигновено.

Ние сме категорични, че всеки сайт трябва да бъде максимално добре оптимизиран за скорост. Само така ще успеете да задържите потребителите на него и да повишите ангажираността им със съдържанието.

Оптимизацията на сайт за скоростта и цялостната работа на един уеб сайт е един от най-важните фактори при изработката и поддръжката му. Ние в Midas Marketing Group държим едно отлично ниво в тази сфера. Като изключим това колко бързо зарежда вашият сайт, има и други плюсове в това той да бъде оптимизиран. Един уеб сайт може да зарежда светкавично, но все пак да не е толкова добре оптимизиран.

Какво включва оптимизация на сайт скорост?

Оптимизацията включва няколко важни фактора, за да бъде успешна.

Показване на правилният размер снимки

Когато се добавят снимки в един уеб сайта е нужно да се има в предвид каква резолюция и формат трябва да бъдат те. Най-често срещаният проблем е да бъде добавена малка снимка(пр. логото на Facebook), която видимо е голяма 35х35 пиксела, но реално да бъде много повече от това. Когато зареждате цялата снимка, а не намалената такава, остава излишък, тъй като се зарежда нещо, което не е нужно. Това не само забавя вашият уеб сайт, а го прави и по-малко достъпен за мобилни устройства.

Създаване на твърде големи и тежки страници

Въпреки нуждата на някой уеб сайтове да имат огромни страници за определени услуги, това не винаги и рентабилно спрямо скорост и оптимизация. За да се поправи това е нужно информацията, която предавате, да е предадена възможно най-кратко и ясно. По този начин едновременно ще намалите нуждата от време за четене на ваш потенциален клиент, както и ще увеличите вашата скорост. В случай, че това е невъзможно, е нужно да се обърне внимание върху това тази информация да бъде разпределена между няколко страници.

Премахване на излишни разширения, плъгини или информация

Когато имате прекалено голям набор от разширения във вашия сайт, които обаче не се използват, те просто хабят ресурси. Същото се отнася и за разширения, които заместват прости функции, които могат да бъдат добавени към вашия уеб сайт с малък код. Като пример може да използваме препращането към SSL(криптирана HTTPS)  версия на уеб сайта. Това препращане може да се направи с разширение, но по-добрият вариант би бил да бъде добавено като кратък код(2 реда).

Липса на кеширане на данните

Кеширането, накратко, архивира информацията на вашия сайт и я изпраща директно към посетителите, без да има нужда от други процеси при зареждане. Също така, ако вече един ваш посетител има определен кеш, който не е обновяван, тъй като страницата е същата, при повторно посещение информацията само се проверява дали е еднаква и след това зарежда директно от неговия компютър. Това спомага за светкавична скорост. Уеб сайт с много посетители и информация, но без активирано кеширане, е ОБРЕЧЕН. 

Оптимизация за мобилни устройства

Повече от 50% от трафика в интернет в нашето ежедневие се извършва от мобилни устройства – смартфони и таблети. За това един уеб сайт трябва да бъде подготвен за тези посетители. Всъщност, това е задължително. Когато правим уеб сайт, трябва да знаем как и кое съдържание може да бъде показано на мобилни устройства по подходящ начин. В случай, че има съдържание, което е прекалено тежко за мобилните устройства, може да има нужда то дори да бъде премахнато от версията на уеб сайта за мобилни устройства. В повечето случай то трябва да е леко редактирано, за да бъде подходящо за четене от тях. Когато се създава един сайт, той всъщност се разделя на две важни части – за компютърни устройства(PC, лаптоп, както и по-новите таблети) и за мобилни устройства(по-стари/малки таблети и смартфони).

Освен със скорост, с какво друго ни помага това, да имаме оптимизиран уеб сайт?

Разбира се оптимизацията ни помага да имаме бърз уеб сайт, което пък прави изживяването за посетителите ни да бъде по-приятно. Но какъв още е плюсът на това? Отговорът на този въпрос е SEO.

Но защо това да имаме оптимизиран(откъм скорост) уеб сайт, помага и за SEO?

Причината в това се крие, че търсачките(като Google) предпочитат оптимизирани, бързи и приятни(за потенциалните посетители) уеб сайтове. Всъщност, 1/3 част е оптимизацията за скорост. Тя трябва да бъде идентично добре направено и за мобилни устройства, тъй като те съставят по-голямата част от интернет трафика. Бързият и леснодостъпен уеб сайт е първата стъпка към откриването му лесно чрез всеизвестните търсачки. В случай, че имате нужда от помощ за оптимизация на вашият сайт, консултирайте се с нас безплатно сега.